OneCNCXR8 Release 63.08

OneCNCXR8 version release 63.06

Spännande nyutgåva av OneCNCXR8

OneCNC-användare har begärt denna funktion och nu är vi glada att kunna leverera.

Denna release är en stor release eftersom den innehåller lanseringen av den nya bearbetningen av Deburr-funktioner. Dessa nya funktioner finns i fabriksversionerna av OneCNCXR8 Mill Expert. OneCNCXR8 Expertversion Deburr-funktionen finns i modellverktygsbanorna

För användare som har 5-axel 3 + 2-funktionen läggs till i OneCNCXR8 Mill Expert finns en ny 5-axlig Deburr-funktion inkluderad på 5-axelmodellens verktygsstigar.

Deburr Översikt
Deburr är en höghastighetsmetod för både programmering och CNC-maskindrivning av modellerade komponenter.
Deburr bör inte förväxlas med en fasningsfunktion eftersom fasningen är en annan metod med olika verktyg.
Deburr är utformad som en automatiserad "deburr-funktion" specifikt med hjälp av en "kulkvarn" och använder inte ett avfasningsverktyg eller avsmalnande verktyg.
Deburr-funktionen kräver en "giltig enstaka modell" och avgräver inte "ytor eller geometri" -stil eller STL-delar eftersom en modell har exakta 3D-kanter för att skapa de speciella 3D-förskjutningar som krävs.

Modellen måste vara en giltig modell för en enda region. OneCNC deburr kan användas på flera modeller men modellerna får inte röra och måste vara åtskilda med tillräckligt verktygsbearbetningsavstånd mellan modellerna eller kontrolleras med gräns.
Modellen ska inte modelleras med det ”Deburr” -avstånd som redan är modellerat på modellen eftersom de populära modellerna som vi har testat inte lätt kan modellera en deburr-kant korrekt.

Modeller som inte är enstaka giltiga modeller använder andra OneCNC-bearbetningsfunktioner för att bearbeta dessa modeller.
OneCNC använder rumslig planal 3D-teknik för att korrekt upprätthålla rätt 3D-förskjutning för att utföra den konstanta avgrävningen med hjälp av en kulkvarn.
Deburr-videon https://youtu.be/2bIhFDMZGpg visar exempel på 3D-rumsförskjutningsförmåga runt 3D-kanter avsmalnande och radiella samt hål och blinda kanter.
OneCNC-installationen innehåller två exempelmodeller i OneCNCXR8-samplkatalogen en för 3-axlig avgradning och en för 5-axlig avgradning som bearbetades i våra testrutiner och inkluderar kända svåra 3D-offsetkanter. Du kan se i dessa prover vad som krävs i 3D-rumsförskjutning för att utföra avgrävningen med precision automatiskt.

Denna grafik visar en typisk svår kant att avgräva.

Eftersom Deburr vanligtvis bara krävs 0,15 mm deburr (0,006 tum) måste det vara korrekt för att fungera korrekt eftersom det så lätt syns om det inte är korrekt.
Till exempel avgradning av ett hål på en avsmalnande vägg förändrar 3D Spatial offset oändligt förskjutningen hela vägen runt hålets omkrets.

Denna grafik visar avgrävningen runt kanten på ett vinklat hål.

Vid bearbetning är en riktningskontroll för avgrävning huvudsakligen den kortaste vägen med kontrolllogik på kanter som innehåller vertikala rörelser för att säkerställa att avgrävningen alltid utförs i nedåtgående riktning för att förhindra att verktyget går sönder vid uppåtgående rörelser på vertikala kanter. På grund av detta utförs kanterna dubbelriktade snarare än klätterfräsning. Uttömmande praktiska tester utfördes för att säkerställa de bästa dubbelriktade metoderna och på grund av verktygsstorleken jämfört med avgrävningsavståndet med hög spindelhastighet.

Deburr-inställningar

Deburr-inställningar har automatiserats och förenklats och allt som krävs är verktygsstorlek och deburr-avstånd. Avståndet mellan avgradning och blinda ändar eller bossar och andra delar av modellen är helt automatiserade tillsammans med måttoleransen.
Det mest populära avgrävningsinställningsavståndet är 0,15 mm (0,006 tum) med en 3 mm kulkvarn (0,125 tum) eller mindre.

Det mindre verktyget är att föredra eftersom det gör att avgräva närmare blinda ändar.

Avgränsningsbeloppet är begränsat till 0,25% av verktygsdiametern. Detta beror främst på att styra den föredragna användningen av deburr-avstånd för att förhindra överdriven deburr-storlek för att motverka syftet med deburr. Att använda små verktyg och höghastighetspass kräver minimalt avgrävningsavstånd för att förhindra verktygsbrott.

Typisk deburr-inställning med att se ut så här

Avgrävningskanterna kan väljas individuellt bara genom att markören klickar på kanterna eller använda en av de automatiska metoderna för del- eller gränsreglering.

Det finns ett annat stort tillskott till OneCNCXR8 i denna version.

DWG / DXF
OneCNC har utvecklat en helt ny exportfunktion för DXF och DWG för OneCNCXR8. Fortsätter vår pågående utveckling för Industry 4.0-standarden.

OneCNCXR8 version 63.08 är nu tillgänglig i OneCNC File Manager.